مجازی سازی و زیرساخت مرکزداده

مجازی‌سازی فناوری است که به شما امکان می‌دهد با استفاده از منابعی که به طور سنتی به سخت‌افزار متصل هستند، خدمات مفید فناوری اطلاعات ایجاد کنید. این به شما اجازه می دهد تا با توزیع قابلیت های یک ماشین فیزیکی بین بسیاری از کاربران یا محیط ها، از ظرفیت کامل یک ماشین فیزیکی استفاده کنید.

به عبارت عملی تر، تصور کنید 3 سرور فیزیکی با اهداف اختصاصی فردی دارید. یکی یک سرور پست الکترونیکی، دیگری یک وب سرور است و آخرین مورد برنامه های قدیمی داخلی را اجرا می کند. هر سرور با حدود 30٪ ظرفیت استفاده می شود – فقط کسری از پتانسیل در حال اجرا آنها. اما از آنجایی که برنامه های قدیمی برای عملیات داخلی شما مهم هستند، باید آنها و سومین سروری که آنها را میزبانی می کند نگه دارید.

اجرای وظایف منفرد بر روی سرورهای جداگانه اغلب آسان تر و قابل اعتمادتر بود: 1 سرور، 1 سیستم عامل، 1 وظیفه. دادن چندین مغز به یک سرور آسان نبود. اما با مجازی سازی، می توانید سرور ایمیل را به 2 سرور منحصر به فرد تقسیم کنید که می توانند وظایف مستقل را انجام دهند تا برنامه های قدیمی منتقل شوند. این همان سخت افزار است، شما فقط بیشتر از آن را کارآمدتر استفاده می کنید.

با در نظر گرفتن امنیت، می‌توانید سرور اول را دوباره تقسیم کنید تا بتواند کار دیگری را انجام دهد – استفاده از آن را از 30٪ به 60٪ به 90٪ افزایش دهید. هنگامی که این کار را انجام دادید، سرورهای اکنون خالی می توانند برای کارهای دیگر مجددا استفاده شوند یا به طور کلی بازنشسته شوند تا هزینه های خنک کننده و نگهداری کاهش یابد.

انواع مجازی سازی

مجازی سازی داده ها

داده هایی که در همه جا پخش شده اند را می توان در یک منبع واحد ادغام کرد.

مجازی‌سازی داده‌ها به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد که داده‌ها را به‌عنوان یک منبع پویا تلقی کنند – قابلیت‌های پردازشی را فراهم می‌کند که می‌تواند داده‌ها را از چندین منبع گرد هم بیاورد، به راحتی منابع داده جدید را در خود جای دهد، و داده‌ها را بر اساس نیاز کاربر تغییر دهد. ابزار مجازی سازی داده ها در مقابل چندین منبع داده قرار می گیرند و به آنها اجازه می دهد تا به عنوان یک منبع واحد در نظر گرفته شوند و داده های مورد نیاز را – به شکل مورد نیاز – در زمان مناسب به هر برنامه یا کاربر تحویل دهند.

مجازی سازی سرور
سرورها رایانه‌هایی هستند که برای پردازش حجم بالایی از وظایف خاص طراحی شده‌اند، بنابراین رایانه‌های دیگر (مانند لپ‌تاپ و دسکتاپ) می‌توانند کارهای مختلف دیگری را انجام دهند. مجازی سازی یک سرور به آن اجازه می دهد تا بیشتر از آن توابع خاص را انجام دهد و شامل پارتیشن بندی آن می شود تا بتوان از مؤلفه ها برای ارائه چندین عملکرد استفاده کرد.

مجازی سازی دسکتاپ
به راحتی با مجازی سازی سیستم عامل اشتباه گرفته می شود – که به شما امکان می دهد چندین سیستم عامل را بر روی یک ماشین واحد استقرار دهید – مجازی سازی دسکتاپ به یک مدیر مرکزی (یا ابزار مدیریت خودکار) اجازه می دهد تا محیط های دسکتاپ شبیه سازی شده را به طور همزمان در صدها ماشین فیزیکی مستقر کند. برخلاف محیط‌های دسک‌تاپ سنتی که به‌صورت فیزیکی بر روی هر دستگاه نصب، پیکربندی و به‌روزرسانی می‌شوند، مجازی‌سازی دسک‌تاپ به مدیران اجازه می‌دهد تا پیکربندی‌های انبوه، به‌روزرسانی‌ها و بررسی‌های امنیتی را روی تمام دسک‌تاپ‌های مجازی انجام دهند.

مجازی سازی سیستم عامل
مجازی سازی سیستم عامل در هسته – مدیران وظیفه مرکزی سیستم عامل ها اتفاق می افتد. این یک راه مفید برای اجرای محیط های لینوکس و ویندوز در کنار یکدیگر است. شرکت ها همچنین می توانند سیستم عامل های مجازی را به رایانه ها فشار دهند که:

هزینه‌های سخت‌افزاری انبوه را کاهش می‌دهد، زیرا رایانه‌ها به چنین قابلیت‌های خارج از جعبه بالایی نیاز ندارند.
امنیت را افزایش می دهد، زیرا تمام نمونه های مجازی قابل نظارت و ایزوله هستند.
زمان صرف شده برای خدمات فناوری اطلاعات مانند به روز رسانی نرم افزار را محدود می کند.

مجازی سازی شبکه
مجازی‌سازی شبکه (NFV) توابع کلیدی شبکه (مانند خدمات دایرکتوری، اشتراک‌گذاری فایل و پیکربندی IP) را جدا می‌کند تا بتوان آنها را بین محیط‌ها توزیع کرد. هنگامی که توابع نرم افزار مستقل از ماشین های فیزیکی هستند که زمانی در آن زندگی می کردند، عملکردهای خاص را می توان با هم در یک شبکه جدید بسته بندی کرد و به یک محیط اختصاص داد. مجازی‌سازی شبکه‌ها تعداد اجزای فیزیکی مانند سوئیچ‌ها، روترها، سرورها، کابل‌ها و هاب‌ها را کاهش می‌دهد که برای ایجاد شبکه‌های متعدد و مستقل مورد نیاز است و به ویژه در صنعت ارتباطات از راه دور محبوب است.